Heb je een hoogwerker certificaat nodig? Lees dan hier hoe je die krijgt

Werk binnen de industriële sector en ben je klaar voor de volgende stap? Misschien is het dan wel een idee om een Hoogwerker opleiding doen. Deze opleiding is gericht voor medewerkers die al een tijdje binnen de industriële sector werken of niet begonnen zijn. Daarnaast zijn deze mensen ook op zoek naar een uitdaging! Voor vele soorten werk is een hoogwerker certificaat zelfs een vereiste (net zoals hoe een Code 95 certificaat behalen vereist is voor beroepschauffeurs). Heb je dus een hoogwerker certificaat nodig, maar weet je niet waar je moet beginnen? Hoogwerker opleiding doen en meer lees je hier.

Hoe krijg je een hoogwerker certificaat?

Hoogwerker opleiding doen kun je doen bij verschillende instituten die zich richten op het opleiden voor mensen die te maken krijgen met het veilig gebruiken, bedienen en werken van industriële apparaten. Hieronder valt dus een hoogwerker! Zulke adviesbureaus leren je de juiste kennis en praktische vaardigheden die je nodig hebt om veilig te kunnen werken met dergelijke apparaten. 

Na het behalen van cursussen, zoals een Code 95 certificaat behalen of een hoogwerker opleiding, krijg je een certificaat. In het geval van een hoogwerker opleiding krijg je ook een pasje die aangeeft dat je in staat bent om veilig te kunnen werken met een hoogwerker. Deze is vijf jaar geldig. Dit is wel anders dan een Code 95 certificaat behalen, want in dat geval wordt het benoemd op je rijbewijs, waardoor je professioneel mag rijden. Deze cursussen worden overal in Nederland gegeven, dus er zal altijd eentje bij jou in de buurt zijn.

Leren werken met een hoogwerker

Het leren werken met een hoogwerker krijg je dus door je in te schrijven bij bureaus die zich specialiseren in zulke opleidingen. Wat zijn de voordelen dan hiervan? Hoewel een hoogwerker certificaat niet verplicht is, het bewijst wel dat jij in staat bent om veilig ermee te werken. 

Misschien vind je ook leuk...