Geef je kantoor een make-over

Vind je je kantoor maar saai en ongezellig? Geef hem eens een goeie make-over. Het zal je goed doen om een lekker plekje te hebben waar je goed kan werken. Maak een lekker modern kantoor wat er wél gezellig uitziet. Het moet natuurlijk niet te druk zijn, maar er moet wel sprake zijn van een beetje gezelligheid. Denk aan lekker strakke kunststof kozijnen en leuke plantjes om de boel op te fleuren. Rust is erg belangrijk om toe te passen in je kantoor. Je moet natuurlijk lekker kunnen werken zonder afgeleid te worden.

Een strak bureau op de goeie plaats

Je bureau is natuurlijk het belangrijkste. Hij moet ook op de goede plaats staan. Probeer hem zo te zetten dat je richting het raam kijkt, zo lijkt je kantoor ruimtelijker. Ga voor een rustig bureau dat niet te fel is. Denk aan een witte of houten bureau. Probeer het overzichtelijk te houden op je bureau. Niet te veel spullen maar wel een paar leuke toevoeging zoals leuke plantjes of andere rustige accessoires zoals een lampje.

Daglicht is erg belangrijk, gebruik screens

In je kantoor is het erg belangrijk om genoeg daglicht te hebben. Het geeft energie en als je even geen fut of inspiratie kan vinden kan je lekker even naar buiten turen. Daglicht is goed maar het moet niet teveel zijn natuurlijk. En je moet ook niet heel de dag afgeleid worden door alles wat buiten gebeurd. Denk hiervoor aan bijvoorbeeld screens. Dit is een perfecte oplossing. Even de screens naar beneden doen en je hebt geen last meer van alles wat buiten plaatsvind. Je hebt ook screens die maar voor een gedeelte daglicht binnen laten, je kan kiezen of je veel licht door wilt laten of helemaal niet. Erg handig als je niet afgeleid wilt worden maar wel van een beetje zonlicht houdt. Sowieso is zonlicht erg belangrijk voor ieder. Een gebrek aan natuurlijk licht geeft problemen in je slaapritme en hoofdpijn.

Probeer het wel modern en strak te stijlen. Dit kan door bijvoorbeeld witte kunststof kozijnen te plaatsen. Kunststof kozijnen gaan erg lang mee en zijn zo goed als onderhoudsvrij. Het neemt geen stof of vuil op. Dus een doekje erover heen halen hoeft ook maar heel sporadisch. 

De beste kleuren om te gebruiken in je kantoor

Kleuren beïnvloeden je emoties, dat is al langer bekend. Ga het liefst voor blauw en wit. Koele kleuren geven een rustgevend effect en heeft een goede invloed op de concentratie. Dit moet je natuurlijk hebben in je kantoor. Gebruik zeker niet teveel blauw. Dit maakt het weer te druk. Gebruik graag blauwe accenten of laat gedeeltes blauw.  Voorderest moet je veel gebruik maken van wit. Deze kleur geeft rust. Een goede combinatie van blauw en wit zorgt voor de perfecte balans tussen rust en productiviteit. Werk je meer bij een bedrijf waar veel creativiteit voor nodig is. Ga dan voor oranje. Dit stimuleert de creativiteit. Als je voor oranje gaat moet je wel oppassen dat je alleen accenten gebruikt. Oranje wordt al snel te heftig. 

Misschien vind je ook leuk...