Zakelijke rekening

Ga je net starten met je onderneming? Dan is het belangrijk om een zakelijke rekening aan te vragen. Waarom? 

  • Je kunt snel en eenvoudig al je bankzaken regelen;
  • Handig om slim je btw te sparen voor het kwartaal;
  • Voordelen op praktische zaken als verzekeringen;

Wat heb je nodig om een zakelijke rekening aan te vragen?

Je hoort het waarschijnlijk al aan de naam.. Een zakelijke rekening.. Dat betekent natuurlijk dat je een eigen bedrijf moet hebben. En ja, je kunt niet zomaar naar een bank toe gaan als je nog een KVK-uittreksel hebt. Dit betekent dat jij je eerst zal moeten inschrijven om een btw-nummer te krijgen. Als je dit hebt gedaan kun je naar de bank gaan om je rekening te openen.

Waar kun je terecht voor het aanvragen van een zakelijke rekening?

  • ABN AMBRO
  • KNAB
  • Rabobank
  • ING

En nog veel meer!

Als je een rekening hebt aangevraagd kan het een aantal dagen duren voordat deze actief is. Maak je geen zorgen! Het komt allemaal goed. Op het moment na je aanvraag hoef je niet te doen. Je krijgt zo snel mogelijk een bericht van je bank waarin informatie staat over de volgende stappen. Vaak neemt de aanvraag maximaal een werkdag in beslag, maar bij sommige banken kan het ook iets langer duren. Meestal krijg je een berichtje zodra je rekening echt actief is. In deze tijd zal je ook je bankpas ontvangen en in een aparte brief je pincode.

Yes! Je hebt alles aangevraagd en kunt nu genieten van je eigen zakelijke rekening. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere rekeningen openen om ervoor te zorgen dat je bankzaken goed zijn gescheiden. Dit wordt ook wel de profit first methode genoemd. Daarnaast is het ook mogelijk om een creditcard aan te vragen bij de meeste banken. Handig als je inkopen wilt doen voor je bedrijf!

Misschien vind je ook leuk...