Website maken? hoe doe je dat?

Yes! Je hebt je eigen onderneming gestart! Nu is het belangrijk om online goed vindbaar te zijn! Dit begint natuurlijk met het hebben van een professionele website. Maar voor welk CMS moet je kiezen en waarom? Of is je vraag.. Wat is überhaupt een CMS? In dit artikel leggen wij het je uit. Zo kan jij gerust de keus maken voor een website die het beste past bij jouw onderneming. 

Voordat je een website kunt maken is het belangrijk dat je beschikt over een goede domeinnaam en daarbij een hosting. Een domein herken je ook wel aan het adres dat je intypt op het moment dat je naar een bepaalde website wilt gaan. Wil je meer weten over domeinnamen? Kijk dan even bij een vergelijksite of in Google. 

Om te beginnen staat CMS voor content management systeem. Dit betekent dat er een systeem is gebouwd die het makkelijk maakt voor jou om content te beheren. Zo kun je makkelijk afbeeldingen toevoegen, teksten schrijven of zelf een blog bijhouden. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel CMS waar je uit kunt kiezen. Waarschijnlijk heb jij weleens gehoord van WordPress! Dit systeem wordt het vaakst gebruikt en staat bekend om eenvoudig- en gebruiksvriendelijkheid. Natuurlijk kun je ook kiezen voor tools zoals Joomla, Showit of Shopify als je een webshop hebt.

Als je een CMS hebt uitgekozen dan is het belangrijk dat je kiest voor een thema dat het beste bij je bedrijf past. Verkoop je bijvoorbeeld biologische producten? Maak dan veel gebruik van de kleuren groen, wit en misschien wel geel. Dit straalt frisheid uit. Ben je een boekhouder? Kies dan voor blauw wat staat voor vertrouwen. 

Na het uitkiezen van je thema kun je alles inrichten hoe jij het wilt! Voor meer tips en inspiratie kun je ook een in google kijken naar wordpress voorbeelden. Heb jij nog een vraag over het maken van een website? Stel deze dan gerust!

Misschien vind je ook leuk...