SEO-plannen en tool in 2021

Tools die je moet gebruiken tijdens het SEO-ondernemen zijn er genoeg, maar welke zijn nou het belangrijkst? Natuurlijk is dit afhankelijk van wat voor werk je precies doet! voor alle marketeers onder ons worden in dit artikel een aantal favoriete tools onder elkaar gezet. Zo kan je zelf kijken welke jij interessant vindt en hier mee aan de slag gaan! 

Trello

Het plannen van al je opdrachten kan soms een lastige klus zijn, maar gelukkig is er een tool die je hierbij kan helpen. Trello is de naam! Dankzij deze tool is het mogelijk om al je klussen op een overzichtelijke te bekijken. Hoe werkt het precies? Nou eigenlijk maak je een bord aan waar je diverse kaarten aan kunt toevoegen. Als je dit hebt gedaan is het ook nog zo dat er labels, datums en afbeeldingen bij kunnen. Zo kan je nog duidelijker aan je collega’s laten zien om welke opdracht het gaat en wat er precies moet gebeuren.

Yoast

Maak je gebruik van een WordPress website? Dan mag deze tool zeker niet ontbreken tussen al jouw plug-ins! Met Yoast kan je er namelijk voor zorgen dat alle pagina’s op je website volledig zijn geoptimaliseerd. Hoe? De tool beschikt over een fijne stoplicht die aangeeft of jij alle SEO-punten hebt toegevoegd op de pagina. Is dit nog niet zo? Dan zal je zien dat dit wordt aangegeven met een rode stoplicht. Ben je al goed op weg? Dan zal je zien dat het licht oranje is. Maar als echt alles helemaal top is, dan zie je direct groen licht. Geweldig toch?! Heb jij ook een WordPress website? Ga dan gelijk naar de plug-in bibliotheek en download het direct!

Ben je benieuwd naar nog meer marketingtools? Er zijn genoeg! Probeer het een in te typen bij Frankwatching voor meer inspiratie.

Misschien vind je ook leuk...