Online marketing tips

Wil jij meer over marketing leren of ben jij toe aan wat nieuwe marketing strategieën om meer uit je business te halen? Dan moet je zeker verder blijven lezen, want na het doornemen van deze blog weet je beter hoe jij je doelgroep nog beter en effectiever kunt bereiken!

Content marketing
Content marketing is toepasbaar op meerdere kanalen, zoals social media of zelf op je website! Dit maakt het dan ook ideaal om het in te zetten. Als allereerst leggen we even uit wat ‘content’ precies inhoudt. Het woord content is simpelweg een verzamelnaam voor alles geplaatst en verspreid kan worden op internet. Hierbij kun je denken aan teksten, foto’s, video’s etc. De doel van content marketing is om de vertrouwen van klanten te winnen. Natuurlijk moet dit wel geoptimaliseerd zijn voor SEO waar we nu dieper op ingaan.

SEO
SEO is de afkorting van Search Engine Optimization. Hiermee kun jij gratis meer organisch verkeer leiden naar jouw website. En hoger scoren in de zoekmachines, zodat mensen jouw bedrijf sneller kunnen vinden. Natuurlijk kost dit wel tijd, maar uiteindelijk heb je er iets aan voor op de langere termijn. Bij SEO gaat het erom dat je de juiste zoekwoorden verwerkt in jouw content, zodat deze relevant zijn voor jouw doelgroep. Ook kun je hiermee jouw autoriteit verhogen door middel van linkbuilding.

SEA
SEA staat voor Search Engine Advertising en heeft dezelfde doelen als SEO. De afkorting scheelt maar één verschil, maar het is best heel anders. SEA is als allereerst namelijk niet gratis. Het zijn betaalde advertenties die je plaatst op Google je kunt deze herkennen door het balkje waar advertentie op staat! Ook zie je bij SEA gelijk het resultaat, maar het niet zoals bij SEO effectief voor op de langere termijn! 

We hopen dat je iets aan deze tips hebt gehad en content, SEO en SEA marketing krachtig inzet voor jouw bedrijf!

Misschien vind je ook leuk...